nu är det nog

nu ska jag sluta lägga upp alla gamla texter. det blir ändring till nyår! bara nytt!

1- Han bor på 63:an, så vi kallar honom för det
2- Hade varit roligare om han bott på 69:an...
3- HAHA, jag fattade det där...
2- dirty!

3 tänker på hipp hipp hora och slår ketchupflaksan- Vad gör jag för något nu?

när stjärnorna darrar

det här är kärlek och jag kommer inte undan. när himlen darrar i tackt till hjärtat och siluetterna säger allt mellan himmel och jord. när fantasin krockar med tragedin. när jag vill allt och inget, när verkligheten krockar med drömmarna, där jag möter din blick och du är ingenting. jag har melodin, men ingen som vet vart den kommer ifrån. jag går steg efter steg, park efter park, hjärta efter hjärta och det låter som en melodi. när rädslan tar över instinkter säger mer än ord, saknad. mina coca cola tankar, dina stumma ord. skrattet som ekar i allt som kan gå sönder. inget är vackert om det inte låter som ett kras. ord som söndras i extas i det andra säger är, som inte är, så varför kan inte jag säga som det är. när stjärnor darrar, dansar i extas, till takten av mina ojämna hjärtslag. det ringande ljudet av skratt som låter som en melodi. jag bryr mig inte om sånt, som bryr andra, som bryr sig. och det är allt och ingenting, för det är så när man dansar ojämnt, som mina hjärtslag till rymdens alla stjärnor, som darra i takt till mitt hjärta. som något som söndras ut, utan att gå sönder. som ett extas, som kärlek utan ord och ord utan kärlek. eller kärlek utan kärlek. som något vackert som går sönder utan att någonsin varit vackert.



man måste vara en idiot för att kalla sig klok

till den som flydde, till den iskalla och till den utan anledning: man spenderar en hel istid i ditt rum, den där gång när du bara skulle blunda lite och svävade iväg. jag lånade mina strumpor till dig så att du inte skulle frysa. hur smart är man när man låter världen krympa under ens fötter hela tiden? varje dag lite mindre. och jag, jag vill ju inte betyda något, jag vill inte känna att jag betyder något. jag vill inte vara någon. du tog av min osynlighetsmantel och punkterade hål i luftballongen, du tror att du är smart, eller hur? kylan som skär igenom tunna lakan i ditt rum, fräna doften av bränd mat, mörkret som tränger sig på. någonstans i mörkret fumliga fingrar, ett hjärta som vet hur det ska slå och ett annat som är trasigt. jag spelar upp gamla filmer för mig själv och varje gång jag hör ett namn dör jag lite inombords. genom tunna lakan ser allt ut som pantomim och jag tänker aldrig, aldrig i livet. och om man skulle leva ut varenda sekund, kan man vara smart då? jag sitter på en buss någonstans och tänker att om jag blundar nu så släppar jag in sommaren, faller handlöst in i den där världen som var någon annanstans där jag har kysst dig och verkligen kysst dig. men jag sitter kvar i min blåtonadevärld och tittar på det fula mönstret framför mig. jag tystar de metalliska tonerna i mitt inre, för jag är väl smart?



dag 13 – den här veckan

stormar, oväder och oro. min veckor är så ostabila, men det kan ju bara var fel skor. min läpp är svullen, exakt som den gången när någon slog dig och jag blev arg för det hade bara gått några dagar och jag ville inte låta bli. såna spår sätter väl sig kvar även om det inte borde ha gjort det, det finns ingen anledning. och så börjar min vecka, den slutar i London. det har varit en bra måndag, även fast den där mango chutney-toasten satte sig jävligt fel i magen. det var härligt att hänga med en vän, exakt som man gjorde förr. synd att hon faktiskt hade fel skor på sig och kanske inte hade hunnit att bli bakfull än. men det var trevligt att lyssna på äventyr även om det kanske var lite difust. snart kommer lite släkt hem och jag hoppas verkligen på tuschpennorna så jag kan fortsätta med min serie. jag hoppas på en ljudinspelare innan alla bra konversationer tar slut och på en skrivmaskin, så att det jag vill skriva inte försvinner ut ur huvudet. jag hoppas att mina glasögon kommer snart så jag slipper hålla på med fokus-inställningarna i ögonen. förmodligen kommer inget av det där idag, om man vill få något (gjort) så får man fixa det själv. mina andra planer för veckan är att jag åker till London på torsdag och där har jag aldrig varit. det blir nog roligt, så får man träffa lite fina människor som man inte sett på länge. (alltså WTF...). övrigt om veckan vill jag inte ens tänka på, jag måste fylla ut morgondagen så att jag slipper tänka så mycket. vad jag känner är, låt mig vara, som de senaste två åren. tack.

sista dagen.


realistiska tankar om livet som inget betyder i ett kretslopp ingen vill ha.

jag tänker att jag har massor, att jag har allt, men jag har inte det. nu sitter jag mitt fulle fan och tänker på bubblorna som fastnar på dem små känsliga sensorerna, kroppen är en jävla maskin! och ni är som jag, om jag skulle prata med er skulle ni nog förstå. jag är så trött på att vara trött, och vad är det med mig egentligen. jag är ju bara en av ca 6 miljarder. jag ser en framtid där jag skulle kunna bli något stort. jag tänker på alla drömmar som svävar där ute. ingen vill vara människa, ingen vill vara dödlig, ingen vill vara vanlig. jag glömmer ju bort kärleken. jag svär åt alla helvetes moln och sedan följer jag dem hem till dig. och det är helt otroligt. jag ligger där och försöker frysa fast i parken och ser saker som man inte ser varje dag. jag blir så otroligt rädd, rädd för att någon ska se mig. jag är så rädd för att sväva iväg, jag är så fruktansvärt rädd för allt. ikväll ville jag ha din musik och jag ska aldrig mer hota med döden. jag sitter här och nöjer mig, är det så jag ville leva mitt liv? jag som alltid sa att jag skulle jaga varenda sekund. just nu är jag så inne i mitt huvud och ingen vill vara där. förbannar mig själv, förbannar allt. jag försöker förstå, sätta mig i andra skor osv, men det går inte. varför känns norrköping så tomt ikväll, som att det inte finns någon där, det har ju aldrig gjort det. var det såhär det skulle vara? såhär det skulle kännas? och om människan är en maskin, hur stänger man av? hur slutar man vara en tönt? jag ser dig och jag känner igen dig som den jag letat efter, fråga mig inte hur. jag är inte den som förstår, men jag tror det här kallas kärlek vid första ögonkastet.




dag 07 – min bästa vän

jag har många bra vänner, men det finns en person som jag inte träffat på jättelänge, jag brukar höra hennes röst i mitt huvud, hon har liksom blivit som mitt samvete och även fast vi inte kände varandra så länge, så kände vi varandra väldigt väl. vi hörs inte så ofta och vi har inte setts på ett halvår, det är så mycket jag har missat och ändå känns det som att om jag skulle träffa henne nu så skulle det kännas som igår (med undantaget att vi skulle förmodligen prata varandra till döds). det värsta med saknaden är alla saker man missar i någons liv, att aldrig kunna vara där, men jag tror att hon vet att jag alltid finns. och jag vet att hon finns där för mig också, för hon har ett stort hjärta. ibland undrar jag om hon kommer hitta någon som verkligen förtjänar det, eller ens orkar bära det.



dag 06 – min dag

00.35 - jag tittar på film, en bit sommar har flugit in till mitt hörn, vart kommer den ifrån?

01.47 - en cigg, sen duschar jag, lägger mig i sängen. jag somnar till tv-ljuset.

09.32 - jag vaknar av en mardröm, ligger vaken i min säng och är livrädd för att förvandlas till skräp.

11.15 - jag planerar min dag, går upp och tar på mig gårdagens kläder. rufsig i håret men skiter i att kamma.

12.53 - kollar efter bågar, fortsätter se filmen från igår.

14.16 - lyssnar på tangerine med Led Zeppelin och längtar till sommaren.

14.36 - går till myrorna, knackar dörr, lägger undan mina julklappar.

Mp3-världen. inuti mig finns ett tonårshjärta som aldrig kommer sluta slå.

16.03 - Jag hämtar min bror, vi går ut från det nyrenoverade dagiset och försvinner in i snön, han säger "Jag kan inte mer" jag svarar "jo, kom nu! det går bra!"-
"nae"
"jo, du kan!"
"nae! det är för kallt"
"kom, jag ska visa dig en sak"
"nae!"
jag lägger mig i snön och skrattar, min lillebror gråter och jag ropar åt honom att komma, så han gör det och lägger sig ovanpå mig, jag håller om honom så att han ska bli varm.
"ser du? himlen är lila!... och kolla träden, det ser ut som spindelnät!"
"men det är träd, ju!"
"ja, okej, men visst är det vackert?... det är så tyst. snart kommer säkert monstrena"
"näää"
"jo, dem kommer! dem kommer äta upp dig!"
"näää!"
Jag kittlar honom, sen ligger vi i snön och fnissar.
"jag älskar dig!"
"jag älskar dig med, danni!"
sen springer vi, följer spår i snöns som leder hem.

17.20- läser ett gammalt meddelande, tycker att jag är knäpp, fnissar, sen tänker jag på helgen och sjunger tyst för mig själv I've got no party to go to, got no friends in this town, skrattar.

17.49 - skriker åt tv:n med lillebror

18.12 - GJORDE NÄSTAN MITT LIVS STÖRSTA MISSTAG

18.17 - tar ett bad, lyssnar på musik, lyx.

22.00 - pizza o rödvin


dag 05 del 2- vad är kärlek?

fuck it. kärlek, det är musik. det är när våra blickar möts när jag rör din hand när du ler mot mig bara mig. i mitt huvud kan jag föreställa mig hur musiken spelas, du närmar dig, sen dansar vi. det är alla tecken överallt, som påminer om dig, som pekar mot dig. det är allt du inte säger, du inte gör när alla andra är i närheten, ord som är till bara för mig. det är när tiden börjar gå baklänges, helt plötsligt förstår man och hjärtat kan inte säga nej längre. när drömmar och fantasier möter verkligheten. det pirrar i fingerspetsarna och man kan inte längre hålla emot. när man vill krypa ner i någons säng och bli en del av deras värld, se allt dem ser. när man inte bryr sig riktigt. för det är väl så tycker jag, att vi kan mötas där alla andra möts, vi kan dansa, men vi behöver inte dansa och då kan vi dricka öl, så kan vi vara vänner.
eller älskare.



dag 05 – vad är kärlek?

kärlek är rädsla. rädsla för en annan person. att vara rädd för att dennehar allt man inte själv har. vara rädd för att inte kunna leva utan den här vackra människan. rädsla för att aldrig kunna räcka till. kärlek är allt och ingenting. kärlek är sällsynt, det är inte varje dag man träffar någon man skulle kunna göra vad som helst för. kärlek är komplicerat. den man älskar kan man inte leva utan, men man kan lära sig det ändå, lära sig leva med saknaden. för att man älskar så mycket. kärlek är när du blir mitt sår och jag blöder ihjäl. kärlek är rädsla, rädsla är dumt.



 


Dag 04 – det här åt jag i dag


snödrivor i Italien

gömmer mig bakom murar av snö, gamla minnen, vackra tankar. igen. någonstans i mörkret öppnas nya vyer, korridorer in till en annan del av någon annanstans. jag andas tyngre för att jag glömmer bort vem jag är, vart jag är, vart är vi påväg? jag väntar tyst på magin, väntar på att få domna bort. genom en kylig vind under en stjärnklar himmel, det gula ljuset som förvränger allt. jag svävar hem i det vacuum du lämnade kvar i oktober. jag antar att du är borta nu.


dag 03- mina föräldrar

vi skriver ibland. små korta meddelanden. han frågar hur jag mår och jag svarar alltid bra. det gör han med. vi kände varandra för länge sedan. han kände min mor. han sa alltid att jag var som en dotter och han var alltid mer som en far. vi skriver ibland. han säger att jag är hans lilla prinsessa. han ger mig goda råd. han säger att han älskar mig. det är mer än något annat någonsin.

dag 02 – min första kärlek

första gången fastnade jag för ett par havsblå ögon som "skar igenom hela atmosfären och träffade rakt i hjärtat". Jag var 14 och jag hade aldrig varit kär förut. det var spännande och otäckt. jag var rädd och jag vågade aldrig göra något. Jag minns att han tittade på mig och jag tittade fort bort, sen tog någon annan chansen. jag tror en av anledningarna till att jag inte vågade var för att alla tyckte att han inte var fin och när jag pratade om honom så kollade folk konstigt på mig. Man var så dum när man var barn.

minns hur vi skrattade.




dag 1 - om mig.

det ärs vårt att veta vem man egentligen är. jag är aldrig mig själv, men det ändrar ju ingens åsikt om mig. jag tror alla människor är så. jag har en tendens att se allt det vackra hos folk, jag skulle aldrig säga det till dem. folk skulle tror att jag var kär i alla och lite galen. jag skulle berätta om alla konstiga fantasier och sagor som jag hittar på för mig själv om verkligheten. jag försöker fly verkligheten, det finns inget som riktigt håller mig kvar. jag brukade ha fötterna på marken. jag vet inte vad folk ser när de ser på mig. jag vet inte riktigt vad jag ser längre, jag börjar få dålig syn också. det är mycket som jag måste lära mig. jag vet inte vad jag ska skriva om mig själv.

enkla tidsfördriv.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


I am human and I need to be loved just like everybody else does

jag måste sluta vara mig själv.sluta klaga på mig själv.
sluta med dessa skuldkänslor.
sluta tänka fel, tänka dumt.
jag måste inte ringa dig.
Även fast jag verkligen vill det, mer än någonsin.
jag måste sluta förneka saker.
man förlorar sig själv, när man förlorat en bästa vän.
jag måste sluta vara Danni.
måste sluta vara männsklig.

de ville se vad som fanns kvar av mig.
vad ska man svara?




förlåt, ibland känns det som att du tog allt jag var.


Utkast: Nov. 23, 2010

jag sitter där fnissandes i nattmörkret i ljuset till en kontorslampa och dricker bubbelvatten. typ 2 liter om dan. spiller kallt vatten på magen. lite rutten smak i munnen

jag är osynlig

så var det. jag var den här ensamna knäppa tjej ingen tittade på när jag gick längs mitt gamla högstadies korridorer. slitna jeans, rufsigt hår, för mycket svart runt ögonen, för obrydd. varje torsdag när jag var ensam hemma, brukade jag sätta mig ute på balkongen med en kopp kaffe och en cigarett, tänka på Olle Ljungström, om det var såhär han kände. sen tog jag alltid ett bad för att dölja lukten. vissa dagar sysselsatte jag mig med långa promenader runt strömmen. där gick jag runt, runt och försökte komma på vad meningen med livet var, försökte lista ut sanningen om världen utan att drunkna i paradoxer.

mina ensamna dagar i mitt rum som jag inte hade någon helst aning om hur jag skulle fylla ut. världen kändes som konturer utan färg. det fanns en period i mitt liv då jag tappade kontrollen, när ingen såg mig, ingen pratade med mig. det kändes som att jag inte fanns. jag hade vänner, men de visste ingenting om mig. det visste inte hur det var. 

vintern kom tidigt det året. jag strövade runt och fortsatte mina funderingar. hur människor ska leva, samhället kändes inte rätt. jag tänkte på den där lärarassistenten. en gammal färglös gubbe som såg väldigt harmonisk ut. han visade en viss aktoritet fast än han var iklädd a-lagar kläder. en dag när jag tog cykeln till skolan och skulle svänga in vid kvarteret där det låg, där fanns ett spårvagnsspår. en bil kom och skulle parkera, utan att ta någon hänsyn till mig, så jag hamnade i spåret och skrapade upp mina finaste byxor. när jag reste mig och satt mig på cykeln igen såg jag vem det var. det var assistenten. han steg ut ur bilen och ignorerade mig. han visste att jag gick på skolan, han hade sett mig, det var jag helt säker på. så en dag så såg jag hans blickar. inte bara mot mig, mot andra också. det var då jag förståd att det han gjort den dagen, det hade han gjort med flit. jag var inte bara ensam, jag var hatad för något jag inte kan ändra på. jag kan inte säga förlåt för den jag är. jag berättade aldrig för någon.

jag levde länge med det. ensamheten. lärde mig att jag inte var någon. jag började till och med gilla att vara osynlig. att inte bli sedd betydde att ingen kunde röra mig och om ingen kunde röra mig så kunde ingen såra mig. jag var oövervinnlig, den starkaste i hela världen. jag behöve inte någon och jag skulle aldrig göra det. jag var 15 år och mitt liv var en skyddad verkstad för meningslöshet, i mitt rum. jag vill inte ha tabletterna, jag ville inte prata. jag ville se världen falla sönder utanför mitt rum, för jag hade allt jag behövde.

men sen så hände det och jag tror egentligen inte på ödet, men jag minns jullovet i 9:an då jag gick runt i galleriorna med en vän från klassen. jag tyckte alltid att hon luktade konstigt och man kunde aldrig riktigt lita på det som hon sade, men jag var hennes vän ändå. samma dag stöter vi på hennes gamla vän. jag ser nästan ingenting utav honom, bara skorna och jag tänkte att han måste vara vacker. det visar sig att han inte bor i min stad, men jag får tag på hans mailadress och vi pratar lite på det sättet. efter en period så tar det slut och senare får jag reda på att han träffat någon annan.

 jag kände mig sådär osynlig igen, i en värld där ingen ville ha mig. det var så det kändes i alla fall. sen kom våren, jag köpte lite nya kläder, gick runt massor, tittade på saker, fotograferade. började prata med han igen. jag skrev något galet till honom och han svarade, det var mer än vad jag trodde. vi träffade varandra. han var den första som tyckte att jag var söt. som sa det till mig. den första som sade att den tyckte om mig. det kändes bra. sen tog det slut och jag tog femhundra steg tillbaka.



           läppar


                   idag känner jag mig som 15 år igen och jag skiter i allt.


Colin Newman

svarta siluetter som rör sig längst bak i tankarna, difusa av alkohol. där är dem igen, min största fans. dem dansar i takt till mina hjärtslag. dem rör sig som dimma, som fjädrar. minnen av kalla golv, långa korridorer, panikkänslan, alla ögon som stirrade när jag försökte slå mig igenom folkmassan. ord jag aldrig minns jag sa, skrek. när drömmar och verkligheten möts och jag inte kan avgöra vilket. det är något trasigt där inne, inne i huvudet. och du bara fortsätter le som att du vore fan själv, men du byte ansikte.



Bara för att jag känner mig som 15 igen.


söndagsmys

"Ja, vi skulle alltså, då skulle vi, vi skulle alltså överlämna varandra helt i den andres händer och få utleva nån slags fantasi. Och visst sa jag. Hon fick börja. Hon band fast mina händer i, i sänggaveln och så gick hon igenom hela min kropp. Grundligt, från tå till topp. Väldigt länge stanna hon kvar vid pungen, som hon slickade med, med långa, giriga tungrörelser, hon var fan inte klok. Jag var lite spänd i början, men sen var det min tur och jag band också fast henne. Ordentligt. Ja, sen hällde jag frosties i fittan på henne och knullade henne hårt hårt hårt hårt."

Kannibal-film, sen.

sanningen

Han sträcker ut sin hand för att känna, för att se om det var så. Inom mig ryggade någonting tillbaka men jag låg som förvandlad till sten. Skamen som är så ingrodd. Realisationer. En tyst önskan om att få vara som alla andra i tio sekunder. Jag förlorade en vän som var som han. Min vän som försvann i en snödriva förlänge sen och aldrig återvände. Om jag kunde säga som det var så skulle jag det. Men sanningen är att jag inte kan.


jagar bort sommaren från mitt hjärta.

Tankar från förr.

jag tror att allt det där du sa till mig när jag var liten, jag börjar ta åt mig av det.
jag har verkligen tänkt och tänkt, det är nog sant. Jag inser alltid saker i otid och jag känner mig fast i sånt jag inte kan styra över, jag känner liksom att jag sitter där nånstans mellan att skita i allt och inte göra det. jag lider lite. jag är rätt korkad. jag är en svart skåpbil full med gangster killar och coola vapen. jag vill bo i dina kratrar, så illa är det. men det finns ändå ingen som bryr sig om sånt.som bryr mig för mycket, jag är en rädd tjej, feg. mina gangster killar skjuter dig först även fast du själv inte skulle skjuta, sen rymmer dem iväg i skåpbilen och du ser dem aldrig mer igen.



jag hatar julafton, jag hatar alla blinkande ljus, jag hatar allt rött och grönt, jag hatar all julklappsreklam.
jag älskar kylan, jag älskar snön, jag älskar dimman över vattnet.

Jag saknar det femte elementet i din säng, saknar förfrusna måndagar.

Snöstorm 2010

Jag hatar att åka tåg. Jag tycker att buss är mycket bättre, mysigare på något sätt. Man kan luta pannan mot rutan och se alla billjus flimra förbi. Man kan lyssna på musik, jag minns när jag var 14 och hade min gamla cd-spelare. Jag hade inte så många skivor att lyssna på, jag är ingen samlare. Jag hade några singlar, några album och några blandskivor. Min favoritblandskiva med 52 låtar. En av dem låtarna var med José Gonzales, en annan med Roxette. Skivan är borta nu, men jag minns att det var min favoritskiva när jag läste min favoritbok. Alla låtar passade så bra in. Jag minns också hur arg min mormor blev, den semestern i spanien, när jag läste boken. Hon tyckte att jag borde ha spenderat mer tid ute i solen, leka och bada med min syster. Min syster, hon har precis fyllt 16. Jag minns när jag var så gammal. En bekymmerslös tid säger dem, men jag hade tusen bekymmer. Det var fyra år sedan, ibland känns det som igår, som att tiden stått stilla. Det är så lustigt att jag bara har fem 4 år i mitt liv, eller fyra 5 år. Ibland undrar jag vad jag gör när jag är 25, då är ju min syster 21. Vart är vi i våra liv då? Jag undrar om jag fortfarande kommer föredra buss framför tåg.


RSS 2.0