I love the sound of you walking away

Min kropp väger dubbelt så mycket mer än vad jag klarar, min morfar har prestationsångest och ångest över att knappa in saker långsammare, jag tror jag förstår honom. Min vardag är fruktansvärt långsam, jag vill bara att den här helgen ska vara över, att det ska bli tisdag.





Du blev vuxen så fort, minns att jag grät. Men du har redan glömt allt det där.
Jag är fortfarande här. Stilla min nyfikenhet, du växte ifatt min osäkerhet.
Du som redan har sett allt det. Hur kan du vara så säker på ditt svar?
Hur kan du vara så iskall ren och klar? När det finns platser i Vintergatan kvar
som vi aldrig får se.


Dvala

Det är som att jag glömt bort hur det är att leva. Det är bara ena dagen efter den andra. reflektioner och enkla prestationer tycks svårare på något sätt. tappade jag en bit eller har den alltid saknats? om vi är djur, varför gör det ont att älska och sakna någon? ibland känns det som att det är det som håller mig ihop, jag var ju alltid den som väntade. du tror det är lätt att skapa ekon att se din rygg när du går ut för dörren, du anar inte hur svårt det är. om du vänder dig tll mig så är mina fickor tomma, lika tomma som dina fickor är för mig, det är därför jag måste observera din rygg. jag lägger ut mig och låter alla känslor trampa ner mig tills jag blir platt. nöjer mig med kittlande känslor som skor som inte sitter fast ordenligt på foten. nöjer mig med värmen från mitt kaffe. och din rygg förstås.

vindruvor, kräftstjärtar, citron.

torra läppar i vinterfrossa. tystnaden som ekar mellan byggnaderna och stjärnorna under fötterna. verkligheten fastnade i en annan dimension en annan planet och jag svävar iväg utan att riktigt förstå orden som studsar i atmosfären runt om mig. tydliga ord som löses upp och blir dimma i kylan och värmen från din andedräkt döljer konturerna i ditt ansikte. Jag tror jag förstår, fast jag inte vill.

Eviscerate your fragile frame and spill it out on the ragged floor
a thousand different versions of yourself


2007


min jävla helg

runda metalliska fläckar dansar framför ögonen letar efter svaga punkter att skära hål i. trötta ögon ger upp efter ett tag knäskålar skrapar mot grus och dina tunna hud blir svart där det känns mest. ledsna ögon möter starkt ljus vassa metaller din ryggtavla innan det höga ljudet från bastant trä och ekot från brevlådans distinkta rösts halvkvävda snyftningar. sista natten i min säng sista morgonen inget farväl knappa ord missförstånd och hatkärlek. inte en blick panik i sängen mitt blåvita umgängesliv kylan i mitt rum och ensamma hål av misslyckanden. igenkännande ljud minnen jag bäddar in dig i. ensamna hjärtan som möts i mörkret dimman fastnade i öronen tomma ekon. tunna läppar drar sträck över stjärnorna jakten efter något riktigt och rätt. ett hjärta som inte klarar mer motgångar som skosulor som får alla torra löven gå i bitar mot den hårda stenen som jag trampar på alla trampar där. livet är en gåva. för vem?








just nineteen suckers dream

som att falla i en spiral av fjädrar och silvriga torn som i en saga långt borta. något som öppnar upp hjärtat lämnar stora hål krälar in låter mig höra vackra distinkta toner från metalltrådar och fossilabrännslen. att vi lyckades böja tid och rum hittade maskhålet. det är så det ska vara.

allt går i bitar

Sometimes I think I was born backwards… you know, come out of my mum the wrong way. I hear words go past me backwards. The people I should love, I hate, and the people I hate…


snö ner mig

de älskar dig som om du vore en gud, kom ner till marken, ingen kan älska dig som jag. i mitt hjärta fastnade snödrivor från förra vintern som sommarsolen skulle upplösa, man jag stängde in mig själv, ingen sommar kan lösa upp snödrivorna i mitt hjärta. och du var alltid så långt borta, men jag minns fortfarande. det stormiga grönblå havet med guldstänk i dina ögon, du smakar salt och ler, ditt hår blir solsken. du vet att ingen kan älska dig som jag.


jag lär mig dansa ensam.

Love, love is a verb.
Love is a doing word.
Feathers on my breath.

Gentle impulsion
shakes me makes me lighter.
Feathers on my breath.

Teardrop on the fire.
Feathers on my breath.



                


softspot

min kropp är trasig nu. ryggen är blå och mina ögon är svullna. skulle göra något. misslyckades.


love rhymes with pity now

det pendlar från dag till dag. från dag till dag. ensamheten är som ett stort hål. ett mysigt hål. jag hade en inneboende en gång, men han är borta nu. stirrar upp i taket nu, stirrar på allt liv alla andra lever, de dansande fläckarna av skuggor och ljus. förlänge sen hade kanske något kunnat hända just då, i denna sekund, men tiderna har förändrats.


dom som försvann (att lära sig leva med saknaden)

utanför fönstret på den tomma grå gatan svävar gula röda oranga löv ner genom den kalla atmosfären och som ett hån lägger de sig över betongvärldens alla gråskalor. sakta dör sommaren på bråddgatan 22A. mörkret lägger sig och det sterila gula ljuset från gatulyktorna håller ställningarna när solen inte kan. från mitt fönster kan jag se en annan tid leva vidare. tiden som försvann. hjärnspöken. och om jag blundar kan jag nästan känna din beröring, minns du hur det var? runt hörnet, du är nästan runt hörnet. din stadiga cykel. men du försvann snabbare än vad jag kunde säga ditt namn och det finns inget substitut för att lindra abstinensen. man lär sig leva med den livet går vidare världen fortsätter snurra och hånfullt lägger sig löven på marken. färgglada döda löv på en grå död värld. på bråddgatan 22A. där jag brukade vänta på dig från mitt fönster.


bekännelse

Folk oroar sig
vad orar de sig över idag
känns som att det finns bra skäl
att oroa oroa oroa sig
Jag skulle ha suttit kvar och lyssnat på dig
om jag inte hade sån brådska
brådska brådska brådska
och jag är så ensam
jag tror inte att jag kan ta det något mer
och jag är så ensam
Jag vet bara inte vad jag ska göra
och jag är så ensam
känns som jag ska krypa iväg och dö
och jag är så ensam
känns som att jag ska
falla falla falla falla isär
ser ut som att det finns bra skäl att vara ensam
ensam ensam ensam
jag måste få någon eller något
som kan få mig att känna mig mindre
ensam ensam ensam
jag vet att jag kan göra det
jag vet att om jag inte var så 
ensam ensam ensam
har vi en armé
vi lär dig hur du beter dig beter dig som en man
har vi en armé
det jag vill säga är att vi kan slåss
har vi en armé
och vi ska göra det ikväll
göra göra göra det ikväll
ja, dem ska få
betala betal betala betala ikväll
göra göra göra det ikväll
folk oroar sig
vad orar dem sig om idag
folk oroar sig
du ser att jag lärt mig min läxa
och jag vill inte ens höra om dina bekännelser.


så fel så fel som något kan bli

den handlar om olika vinklar ur ett känslomässigt handikappat perspektiv förstår du väl. livet flyter på utan dig, du är pojken som glömde bort tiden och tiden glömde bort dig. på ett sätt tidlös, inte omodern. du lever i det skarpa ljuset från din dataskärm, ett isigt blått som färgat av sig på din själ. det du gör, du kollar på olika vinklar och formler, du vet saker, ur ett känslomässigt handikappat perpektiv. du är pojken som tiden glömde bort, det har satt sina spår.


hjärta

som det strålar från ditt hjärta som en motorväg av ljus genom hålet i mitt hjärta kom räddningen till slut och jag som trodde att tomma luckar var svåra att fylla får ta tillbaka alla pessimistiska ord genom ett vakuum måste du anteckna alla vinklar och det ligger ett ruttnande lik i ett av hörnen av min tankar det är trollkonst du sysslar med när du förvandlade mig till ett objekt man måste vara liten för att vara stor och glöm inte att världen krymper och du kommer aldrig någonsin lära dig något som betyder men jag ska skydda dig ifrån allt jag vill vara och jag behåller det för mig själv som en vanlig 3D person kan göra min säng är full av jord jag trodde att jag var ensam när jag dansade genom staden

"jag minns det så väl det jag sa, när vi var på en väg, vi var väl alldeles för oklara för att förstå vart vi var påväg, om vi såg varandra, men jag sa det i alla fall och du minns det säkert inte, men det var så det var och du ville att jag skulle säga det igen, men jag kan inte, men jag sa det i alla fall och jag tar inte tillbaka det."- Peace and love -08


31-08-2010
You do it crazy, that's how you talk to me

Varför blir jag kär i alla jag ser? Jag är inte desperat, jag vet inte vad jag vill.
Jag har svårt att binda mig och jag gör alltid den här stalker-grejen, för att påmina mig om
att jag inte är värd någonting. Och när jag tänker efter så finner jag inget attraktivt mig själv.
Jag är... lite söt, så jävla ocool på så många sätt och nördig.
Det är en såndär bajsdag idag, när ingenting känns rätt och allt bara snurrar.
Jag känner mig inte särskilt klyftig idag, bara en ensam idiot.
Det här är extra svårt, jag vet inte... jag är en fegis.
Önskar att det kunde vara så lätt som en öl och en pizza, kanske nästa år.

Jag är så jävla dum.

07-09-2010

Jag är den skabbigaste tjejen i Oslo
Vafan, perfektion är överskattad!
Och om du letar efter kärlek
i ditt lilla mikroskopsglas
Ja, då skulle jag kunna förstå
Hur du skulle kunna
älska en myra
mer än mig.

liljorna på andra sidan staketet

en uppdelad natt, jag trodde att jag var ensam när jag dansade genom staden. ett vitt ljussken som förvandlas till rött. gas och känslan av att vara omringad. det är mitt enda problem, vart man ska hitta tröst och du har kommit lång väg, jag stannar här. jag kommer tala för att bevisa att jag förtjänar ett namn. sträck ut händerna över den delade natten, vi är ensamna och det skär genom allt som är lågt. jag trodde jag var ensam när jag dansade genom staden. jag är bara en linje, jag slösar bort min tid med att leta för att hitta den villkorslösa kärleken. man ramlar så lätt och allt jag har kvar nu är gräs och sten. jag trodde jag var ensam när jag dansade genom staden.

gamla tankar.


tack, spanien.
Jag har slitit, insomnia och långa blinkande korridorer. trodde igår var en bra dag, det blev bara massa jobb. det blir svårt när man också försökt att undvika något och lyckats, för att sedan göra det. Men jag kan inte, det går inte. jag är inte stark, jag väger bara 53kg för guds skull. Och så är jag rädd, för jag är bara där för att du inte kan och det är knappt så jag kan, så hur gör vi det här? Om du ramlar så dör ju du och förmodligen jag med.



magsår.
död och sommar, så känns det. tomma blickar som väntar på slutet, som längtar. man ser det nu, man ser hur oro över döden har lagt beslag på huden. oron har alltid funnits där, ända sen det första andetaget, den har bara inte varit lika påtaglig som nu. när man är 25 år har man hela livet framför sig, nu handlar det om dagar. oron kryper ut i huden, lägger sig som små veck runt alla fina muskler. ingen vill säga det eller kanske se det, men sanningen är att vi ruttnar, sakta men säkert och det är rädslan över döden. jag känner mig torr inombords, när jag kommer hem. när jag hostar kan jag känna smaken av död hud. jag måste se när de äter, allting luktar så gott, men hur hungern än ter sig kan jag inte förmå mig själv att äta deras mat, även om jag får. så jag lovade mig själv att jag aldrig skulle göra det heller. häromdagen bröt jag mor reglerna. jag åt lite ägg. Jag vet inte vad som hände... Börjar jag sluta bry mig? Jag vill inte det.



Något jag aldrig skulle göra
frustrationer över enkelheten i spelet, så lätt att det blir svårt att låta bli.
men det går inte, kanske inte ens om tre år. mitt sunda förnuft har börjat att motarbeta detta nonsens, smarta människor skulle inte motarbeta det sunda förnuftet. men i mitt fall är det rädslan, fegheten över blickar. 

"jasså, det är ni..."

det var just den frasen som fick det att vrida och vända sig i magen, hur beroende och påverkad man är av andras åsikter. livet är lite för kort för det. men jag klättrar inte över lik för kärlekens skull.



ibland
ibland hatar jag dig verkligen, ibland kan jag inte älska någon mer, ibland tänker jag på hur mycket du har brutit ner mig, ibland tänker jag på hur mycket du har byggt upp mig, Ibland förstår jag inte hur jag någonsin skulle kunna ha tyckt om dig, ibland finns det inget självklarare, ibland känns det som att jag kan hitta så mycket bättre, ibland tror jag att det inte finns någon annan, Ibland tycker jag att du borde ha tagit tillbaka mig när jag bad dig om det för att jag vet att vi hade kunnat hitta tillbaka, ibland tycker jag att det är skönt att inte vara din, ibland undrar jag om du visste hur mycket du sårade mig stundtals, ibland undrar jag om du någonsin förståd hur lycklig du kunde göra mig, jag undrar om du vet att allt jag inte har, det har jag hos dig. Jag visste inte varför du var så viktigt, varför jag inte kommer släppa dig någonsin, jag har äntligen hittat orden.
 Du är min inspiration till att leva.




ge mig iskall snö, du får sagor

Sylvass kyla som skär genom tunna lakan, du säger att du kan se snön, det är närmre än vad man tror. jag ser bara stormen i dina ögon. så Jag svarar inte. Jag kan inte, Jag behöver symmetri. Någon gjorde bort sig, någon försökte skämta bort alltihop och förstås doften av rostat när smutsiga nikotinfingrar glider genom tjockt hår och förstör drömmen. Jag ska berätta; under solen, månen, stjärnorna och molnen, ja, under himmel och rymd. Ovan jorden, på gräs och sten, där vandrar själar. Mina fötter tog mig ända hit, genom hålet i mitt hjärta, på iskalla fötter och nu tänker jag inte gå längre. Jag vägrar av ren idioti.


tio sekunder i skräck över att inte få vara ensam.

                   
                              




don't go any higher

malibu.

tiden man ville vara en blå gubbe

Vill du också vara en jobbig fisk? läs instruktioner.
* Vänta tills det blir natt.
* Tappa upp ett badkar med vatten.
* Lägg i ungefär tio lagom stora stenar, helst ska du kunna stoppa dem i munnen utan problem.
* Vänta tio minuter.
*hoppa i badkaret, se till att det blir ett ljudligt plaskande.
*Stoppa en av stenarna i munnen, simma runt i ca 20 sekunder, sen spottar du ut stenen i badkaret igen.
* upprepa 4654832134876125188212 gånger.

Tiden det var svårt att sova.

Du hatar turister [x]
Du dyrkar sommaren Totalt: 3
Nörd [x]
Du har glasögon [ ]
Du har bra betyg [ ]
Du använder inhalator [ ]
Du har pennor i fickorna [x]
Du sitter ofta vid datorn [x]
Du är blyg inför motsatta könet [xxxxxxxxxx
]

Tider som aldrig ändras

jag snor från john, för att jag ahr letat efter den här listan i tvåhundra år
DITT ROCKSTJÄRNENAMN: (första husdjuret och nuvarande bilen) Cat ford focus
DITT SKURKNAMN: (favoritglasssmak, favoritkaka) eggtoddy Cheesecake
DITT PILOTNAMN: (första bokstaven i förnamnet, första tre bokstäverna i efternamnet) D Oli
DITT DETEKTIVNAMN: (favoritfärg, favoritdjur) Green rat
DITT TV-SÅPANAMN: (Mellannamn, stad där du föddes) Giovanna Norrkoping
DITT STAR-WARSNAMN: (de första tre bokstäverna i efternamnet, de två första i ditt förnamn) Olida
DITT SUPERHJÄLTENAMN: ("Den/det" + din andra favoritfärg, favoritdricka) The green jucie
DITT VITTNESSKYDDSNAMN: (mammas och pappas mellannamn) Paola Miguel
DITT NAMN SOM VÄDERPRATARE I TV: (din 5:e klass-lärares namn och stad som börjar på samma bokstav) Kristina Karlskrona
DITT SPIONNAMN: (din favoritårstid/månad, en blomma) December Rose
DITT SERIEFIGURNAMN: (favoritfrukt, ett klädesplagg du har på dig nu + "ei" eller "y") apple topy
DITT HIPPIENAMN: (vad åt du till frukost, ditt favoritträd) yoghurt oak


Tiden av totall tristess

Stulad av någon, som stulat den av någon annan
1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte.

1. Hur mår du i dag? Hollaback Girl

2. Kommer du komma långt i livet? Fit but you know it

3. Hur ser dina vänner dig? Straight lines

4. Kommer du gifta dig? Blommor på brinnande fartyg

5. Vad är ditt livs themesong? Converting Vegetarians

6. Vad är ditt livs historia? Better then love

7. Hur är skolan för dig? Robot Rock

8. Hur kommer det gå i ditt liv? Smells like teen spirit

9. Hur kommer i morgon vara? All of this

10. Vad är det bästa med dina vänner? Silent shout

11. Vad finns i lager för nästa vecka? Reindeer

12. Vilken sång beskriver dig bäst? Illuminaughty

13. Hur är det med ditt liv? Alma

14. Vilken låt ska spelas på din begravning? Mother of pearl

15. Hur ser världen på dig? Smile like you mean it

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv? A lack of color

17. Vad tycker dina vänner om dig? My secret (naked version)

18. Har du en djup och mörk hemlighet? Med socker på

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig? Not the sun

20. Hur kan du göra dig själv glad? Pass this on

21. Kommer du någonsin ha barn? Cambodia

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av? Kids in America

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation? enjoy the silence

24. Några tips till dig? We share our mothers health

25. Hur kommer du att bli igenkänd? Phantom Limb

26. Vad är din danssång? Kissing the lipless



Tid är en illusion. fan.






galningar kan dansa överallt

Jag tappade ordet, det fastnade i osäkerheten eller kanske i helheten. Som en reflektion av något man aldrig lära sig tycka om, men din natur facinerar mig. Den lilla flickan med trasigt, fläckigt hår och stora klumpiga händer. Hon som inte vet hur man ska använda orden rätt. Den lilla flickan som blivit slagen av sömnen och överlevt. Den lilla flickan som fick allt hon någonsin kunnat önska sig, men aldrig fann ett sätt för att uttrycka det. Flickan som nu är stor och som skulle kunna bli löjligt jävla äckel-kär, just av en sådan anledning. Vi dansar och Det är tortyr. En alldeles för otillräcklig själ. Och vem försöker jag lura? Jag är inte gjord av sten.

inte som man ska

Det är det där med att påminna sig om hur värdelös man är hela tiden, jag vet inte varför? Jag anatar att det är för att få mig själv att inse att jag är dum i huvudet, eller för att skydda mig från besvikelse. Jag kastar aldrig ut mig själv. Aldrig. Jag vill veta allt och jag vet allt.


Öppna din inkorg för sms, tryck neråt fem gånger. Öppna sms:et och läs.
Detta är ditt svar på första frågan. Upprepa på nästa fråga, osv.

Vad säger dina vänner om dig då du inte är i närheten?
Yes.. :)

Vad gillar folk bäst hos dig?
Nae

Vilken raggningsreplik faller du för?
Nja, dem skulle slappa precis som jag, vilka gamlingar, va? ;) ska faktiskt till skjutbanan imornbitti så ;)

Vad var det första du sa imorse?
Haha, okejjjz, men de ska dra snart tror jag

Vad är det sista du kommer säga innan du dör?
Jag är inte så nyfiken av mig

Vad säger personen som gillar dig mest just nu?
Jag gillar oregelbundna vinklar

Så vad säger du under förspel?
Har du läst något annat?

Och efteråt?
Du har nu bytt prisplan till bas, för mer info se comviq.se

Några år senare har ni barn. Vad är deras första ord?
Jasså, då blir det ju ingen filmkväll

Nu är de tonåringar. Vad lär du dem?
Jag har inte bestämt mig än, får se

Och näst sista. Dina innersta tankar ?
Terra 2 ska vi vara i

Sista. Vad sjunger ditt favoritband om?
kommer nu!

allt det här

Jag minns det som att det skulle kunna varit igår. När du berättade om dina äventyr runt medelhavet, om de midnattssvarta männen. Om komunikationen, de vackra fraserna som fastnade på tungan, om förvirringen och om de midnattssvarta männen, som hade klor som kunnat klösa ur din själ. Om hur du fastnade, om alla missförstånd. Och lagens väktare, gatan efter min älskade den äckliga. Doften av klorin och ljuden av de hemska insekterna. DU var som moln i mina tankar, ett slags luftbaserat vatten, långt borta, som fukt i min hjärna.


jag är så ful att det svider i mina ögon varje gång jag ser mig själv i spegeln.

"dåliga minnen börjar komma tillbaka!"

Ett parallellt universum nu:
Jag är kär i en pojke, den finaste pojken i världen. Jag visste inte att jag kunde känna såhär. Jag tänkter på honom hela tiden. Hela tiden. Jag visste inget om kärlek. Allt som en flicka gör ska vara rätt. Jag visste inte att det här kunde hända mig.

Om mitt liv också kunde vara sockersöt eller som i en saga eller varför bara inte någon annans liv?

Innan jag somnar så sätter jag på massa filmer så om jag skulle vakna så skulle jag vakna mitt i en random film kan man säga, för jag har inte sett på alla filmer och det är kul, för man hoppar liksom in mitt i en scen och då kan vad som helst hända, sen när man vaknar har man glömt, men sen kommer man på att man såg något och man försöker minnas vad det var, precis som ett jättekonstigt namn som man har någonstans långt bak i huvudet och när det är viktigt att kunna det här namnet, då har man helt plötsligt glömt bort, frustrerande för man gör verkligen allt för att komma ihåg namnet och sen kommer man på det, något vissnar inom mig alltid och allt är så konstigt.


NU VET JAG!


du är solsken

Den söta smaken i min munn eller mer som något man hade glömt. Allting har flyttit samman nu, som färger som ska bilda något vackert eller kanske bara bli grått. Det är spännande och beundransvärt.


RSS 2.0